8.12.2020

Gråkjær inngår samarbeid med Østerdal Tre

Gråkjær Landbruk AS og Østerdal Tre AS inngår samarbeid om leveranse av løsninger for elementlaft for landbruksbygg.

Gråkjær vil nå kunne tilby kundene løsning med massivtre i det norske markedet innen hoved- og totalentrepriser. Gråkjær har en lang historie med bygging med tre, og har også gjennom tiden bygget med massiv tre eller elementlaft, men har manglet en stabil samarbeidspartner for disse produktene.

Gjennom samarbeid med Østerdal Tre vil Gråkjær kunne levere løsninger for elementlaft i 142 mm (6’’) eller 94 mm (4’’). Østerdal tre har lang erfaring innen produksjon og leveranser av elementlaftsystemer og innehar en betydelig kompetanse innen treteknikk og tradisjonelle byggeskikker.

Østerdal Tre holder til på Alvdal i Nord-Østerdal, og utfører sjøl alt fra innkjøp av tømmer til saging, tørking og høvling av virke, til produksjon og montering av lafteelementer. Østerdal Tre har siden 2009 levert lafteelementer til bortimot 100 bygg av stort og smått.

Markedssjef i Gråkjær Vegard Schanche uttaler; «Gråkjær Landbruk har en tegning- og prosjekteringsorganisasjon og en byggeledelse som passer bra med Østerdal Tre. Her vi vi kunne utfylle hverandre. Treelementer vil som til vanlige betongelementfjøs bli prosjektert av Gråkjærs tegnestue. Det betyr fleksibilitet, og fullt ut integrert løsning. Dette sikrer kvalitet, minsker feil og sikrer en konkurransedyktig pris hos kunden i en samlet hoved- eller totalentreprise. Vi kjenner til hva Østerdal Tre står for når det gjelder kompetanse innen faget og er glad for å gjøre avtale med en erfaren produsent med en sentral plassering i Norge.»

Daglig leder i Østerdal Tre A/S, Knut Dalen, uttaler; «For oss i Østerdal Tre er det svært verdifullt med et samarbeid med Gråkjær. Gjennom en slik avtale får vi tilgang til et godt innarbeidet og velfungerende apparat innen prosjektering og salg. Dette gjør at vi kan forsterke fokus, og bli enda bedre på det vi er gode til; Produksjon av lafteelementer og tilhørende produkter. Vi er sikre på at dette samarbeidet vil styrke oss som bedrift.»

For mer informasjon kontakt

Gråkjær Landbruk

Vegard Schanche, Markedssjef Norge
Mail:                   vesch@graakjaer.no
Mob:                  +47 9186 2451

Østerdal Tre

Knut Dalen, Daglig leder Østerdal Tre
Mail:               knut@osterdaltre.no
Mob:              +47 9177 1216

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graaakjaer.dk